Nyt on aika öljytä terassit ja puutarhakalusteet

Meiltä löydät välineet ja tuotteet onnistuneeseen projektiin. Sävytämme Valtti puuöljyn toiveesi mukaan tai voit käyttää valmis värejä ruskea tai kelonharmaa.

Näin onnistut ja saat kauniin lopputuloksen,

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet

Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva eli puun kosteuspitoisuuden on oltava alle 20 %, sillä kostea puu ei ime öljyä ja öljy kuivuu kosteassa hitaasti. Koska painekyllästetty puu on usein märkää, suosittelemme sen pintakäsittelyä noin puolen vuoden kuluttua asennuksesta.

Käsittelyn ja kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja puunsuojan lämpötilan olla vähintään +5 ºC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.

Esikäsittely
Käsittelemätön pinta:
Puhdista puupinta liasta, pölystä ja irtoavasta aineksesta. Pese likainen puupinta Terassi- ja Kalustepesulla käyttöohjeen mukaan.Aiemmin puuöljyllä käsitelty pinta:
Poista pinnalta irtoava aines kaapimella ja/tai teräsharjalla. Pese likainen puupinta Terassi- ja Kalustepesulla käyttöohjeen mukaan. Jos puun pinnalle jää selvä kalvo, poista se ennen käsittelyä.

Käsittely

Sekoita Valtti Puuöljy huolellisesti ennen käyttöä ja useasti käytön aikana. Levitä öljy siveltimellä tai sienellä tiukkaan siten, että kaikki öljy imeytyy puuhun. Pyyhi tarvittaessa imeytymätön öljy pois.

Sivele tasaisesti ja yhtäjaksoisesti koko laudan pituudelta jatkoskohtien välttämiseksi. Käsittele kertaalleen.

Huoltokäsittely tarvittaessa. Jatkuvassa säärasituksessa olevat pinnat saattavat tarvita käsittelyä vuosittain.

Työvälineiden puhdistus
Tikkurilan Pensselipesulla tai Lakkabensiinillä 1050.
Hoito-ohjeet

Käsittele uutta pintaa varoen noin 1 viikon ajan, jotta tuote ehtii saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä. Pintaa voidaan tarvittaessa puhdistaa kevyesti pehmeällä harjalla tai mopilla noin kahden vuorokauden kuluttua pintakäsittelystä.

Likaantunut pinta voidaan puhdistaa Pihan Huoltopesulla (1 osa Pihan Huoltopesua 10 osaan vettä). Puhdista tahrat ja erittäin likaiset pinnat vahvemmalla huoltopesuliuoksella (1:1). Pesun jälkeen huuhtele pinnat ja anna kuivua.